Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiBiHZastupnik Magazinović oštro kritikuje Vučića i Dodika

Zastupnik Magazinović oštro kritikuje Vučića i Dodika

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Saša Magazinović, uputio je kritiku na račun predstojećeg “svesrpskog sabora”, koji se danas održava u BiH. Na svojim društvenim mrežama, Magazinović je istakao da će na ovom skupu dolaziti srpski političari Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, koji će se fokusirati na razne teme od ugroženosti, nužnog jedinstva, otpora, negiranja genocida u Srebrenici, osporavanja prijema Kosova u Vijeće Evrope, do ponavljanja da je Kosovo dio Srbije.

Podsjećajući na ranije izjave Dodika, Magazinović je citirao njegove riječi iz 1996. godine o individualnoj krivici za ratne zločine, te iz 2007. godine, kada je priznao da je u Srebrenici počinjen genocid, što je i potvrđeno presudom Haškog tribunala. S druge strane, Magazinović spominje i Vučića, koji je prošle godine potpisao Ohridski sporazum, u kojem se izričito navodi da će Srbija podržavati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Magazinović zaključuje da će Vučić i Dodik ovaj sabor zatvoriti vatrometom, pokušavajući maskirati svoje poraze u pobjede. Međutim, ističe da je njihova retorika suprotna činjenicama i istinama koje postoje bez obzira na njihove izjave.

Ovaj oštar komentar zastupnika Magazinovića jasno pokazuje kakva su mišljenja i stavovi političara u BiH u vezi održavanja “svesrpskog sabora”, te izražava skeptičan pogled na njegove moguće rezultate i poruke koje će biti izrečene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -