Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiSvijetMinistar Lavrov ističe snagu prijateljstva između Rusa i Srba

Ministar Lavrov ističe snagu prijateljstva između Rusa i Srba

Ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov, u svom pismu upućenom učesnicima “svesrpskog sabora” u Beogradu, istakao je snažne veze i prijateljstvo koje spaja Rusiju i Srbiju. Lavrov je naglasio da su ovi narodi zajedno pružali otpor neprijateljima i osvajačima te izgradili miran život.

Ministar Lavrov istakao je da su Rusi i Srbi slični u mnogočemu, imaju viševjekovne veze, zajedničke tradicionalne vrijednosti, te se međusobno podržavaju kroz prijateljstvo koje je provereno vremenom i teškim iskušenjima. On je dodao da se danas suočavaju sa brojnim izazovima i udruženo se suprotstavljaju snagama koje pokušavaju nametnuti svoja pravila cijelom svijetu.

Lavrov je naglasio hrabrost srpskog naroda, koji jasno pokazuje da se neće pomiriti s neokolonijalnim porobljavanjem. On je također naveo da Zapad pokušava kazniti Srbe, lišiti ih slobode i odvratiti od prava na sopstveno mišljenje i nezavisnu politiku. Lavrov je naglasio da je jedinstvo sada važnije nego ikada te da je samo u slozi moguće sačuvati svoj identitet, umnožiti historijsku i kulturnu baštinu te graditi prijateljske odnose sa susjedima.

Ministar vanjskih poslova Rusije istakao je da Rusija nikada neće zatvoriti oči pred bilo kojom nepravdom prema srpskom narodu te da će zajedno sa drugim slobodarskim nacijama nastaviti graditi novi svjetski poredak zasnovan na ravnopravnosti, dijalogu, uzajamnom poštovanju i međusobnom uvažavanju interesa.

Ovo pismo ministra Lavrova jasno pokazuje snažno prijateljstvo i podršku koju Rusija pruža Srbiji te potvrđuje dugogodišnje veze i bliskost između ova dva naroda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -