Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiBiHSvečani doček za zvaničnike iz RS ispred Palate Srbija u Beogradu

Svečani doček za zvaničnike iz RS ispred Palate Srbija u Beogradu

Ispred Palate Srbija u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i premijer Srbije Miloš Vučević srdačno su dočekali zvaničnike iz Republike Srpske. Među gostima su bili predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer RS Radovan Višković i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović.

Tokom dočeka, premijer RS Radovan Višković istakao je značaj prijateljstva između Srbije i RS i istakao da “Drina nikada nije ni postojala kao granica, to je naša rijeka ljepotica koja nas spaja, a ne razdvaja”. Dodao je da iako trenutno nisu u istoj državi, narodi sa obje strane Drine su jedan bratski narod.

Također, Višković je istakao da “svesrpski sabor” planiran već duži vremenski period, te da je dobio medijsku pažnju zbog Rezolucije o Srebrenici, kojom se Srbija istakla u UN-u. Ovaj sabor, kako je istakao, ima za cilj dobrobit za sve, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Doček i susret zvaničnika iz RS i Srbije predstavlja još jedan korak u jačanju prijateljskih odnosa i saradnje između ove dvije susedne države.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -