Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiSvijetKanadski biznismen Frenk Štronah optužen za seksualni napad i silovanje

Kanadski biznismen Frenk Štronah optužen za seksualni napad i silovanje

Kanadski biznismen Frenk Štronah, osnivač poznate kompanije Magna International Inc, uhapšen je jučer u elitnom predgrađu Toronta pod optužbom za pet krivičnih djela, uključujući seksualni napad i silovanje. Regionalna policija Pila je saopštila da su se navodni seksualni napadi događali u periodu od 1980-ih do 2023. godine.

Advokat koji zastupa Štronaha izjavio je da njegov klijent “kategorički negira” sve optužbe koje su podignute protiv njega. On je istakao da se Štronah raduje prilici da u potpunosti odgovori na optužbe i da zadrži svoje naslijeđe kao filantrop i kao ikona kanadske poslovne zajednice.

Biznismen je pušten pod određene uvjete i biće priveden Sudu pravde u Ontariju u Bramptonu. Kompanija Magna, koja se bavi proizvodnjom auto-komponenti, je izjavila da nema informacija o istrazi ili navodima koji su iznijeti, osim onoga što je objavljeno u medijima.

Policija je apelovala na javnost da se javi ukoliko posjeduje bilo kakvu relevantnu informaciju. Prema saopćenju, Štronah nije povezan sa Magnom od 2010. godine, nakon što je predao kontrolu kompanije.

Ova vijest je izazvala veliku pažnju javnosti, s obzirom na ugled i poziciju koju je Štronah stekao kao uspješan i poznat biznismen. Dalji razvoj događaja i ishod suđenja će biti praćeni sa velikim interesom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -