Utorak, 18 Juna, 2024
HomeMuzikaMuzička diva Selin Dion otvoreno progovorila o svojoj borbi s rijetkim neurološkim...

Muzička diva Selin Dion otvoreno progovorila o svojoj borbi s rijetkim neurološkim poremećajem

Muzička diva Selin Dion nedavno je odlučila podijeliti javnosti koliko je napredovala njena bolest tokom posljednjih mjeseci. U traileru za dokumentarac “I Am: Celine Dion”, koji je nedavno objavljen, Dion govori o svom izazovnom putovanju s rijetkim neurološkim poremećajem. Nakon toga, odlučila je stati pred kamere i dati intervju o trenutnom zdravstvenom stanju.

Intervju za NBC News donosi dublji uvid u simptome sindroma ukočene osobe koji je muzička diva dobila dijagnosticiran 2022. godine. U toku razgovora s novinarkom Hodi Kotb, Dion je opisala jake grčeve mišića koje često doživljava. Također je otkrila da su joj ti grčevi jednom čak slomili rebra.

“Neko može pomisliti da je nemoguće, ali u jednom trenutku sam zaista imala slomljena rebra zbog ovih grčeva. Ponekad, kada je jako teško…” izjavila je Dion prije nego ju je novinarka prekinula i upitala da li su grčevi zaista toliko jaki da mogu slomiti rebro, na šta je Dion potvrdno kimnula glavom.

Pored toga, Dion je opisala i kako izgleda kada doživi grč mišića u grlu. “To je kao da te neko davi, kao da ti neko gura grkljan. Može se javiti i u abdomenu, kičmi i rebrima”, objasnila je.

Otvorenost i iskrenost koje je Dion pokazala u ovom intervjuu još jednom su dotakli srca njenih fanova diljem svijeta. Njena hrabrost i snaga u suočavanju s ovim izazovom inspiriraju mnoge, pokazujući da nema prepreke koju čvrsta volja i podrška zajednice ne mogu premostiti.

Dokumentarni film “I Am: Celine Dion” premijerno će biti prikazan uskoro, a fanovi svakako s nestrpljenjem očekuju dodatne uvide u Dioninu životnu priču i njenu nevjerojatnu jačinu koja je uvijek bila sastavni dio njene karijere i njene ličnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -