Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeVijestiBiHProjekat za rehabilitaciju branitelja: Olimpijski bazen Otoka obezbijedio 350 godišnjih karata

Projekat za rehabilitaciju branitelja: Olimpijski bazen Otoka obezbijedio 350 godišnjih karata

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajednički su pokrenuli projekat rehabilitacije i vježbi u vodi namijenjen braniteljskoj populaciji. Ovaj projekat ima za cilj socijalizaciju branitelja i unapređenje njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja.

U okviru projekta, planirana je podjela 350 godišnjih karata za korištenje Olimpijskog bazena Otoka. Ukupni troškovi projekta iznose približno 70.000 KM, pri čemu će Ministarstvo za boračka pitanja KS snositi 50.000 KM, dok će preostali dio biti finansiran od strane Grada Sarajevo.

Ministar za boračka pitanja KS, Omer Osmanović, istakao je važnost ovakvih projekata za branitelje. “Zasluge naših branitelja su nemjerljive, a obaveza društva je da im obezbijedi adekvatne uslove za rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje”, naglasio je Osmanović.

Danas je povodom ovog projekta predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS, Ismet Imamović, preuzeo karte za korištenje bazena. Karte će biti distribuirane braniteljima koji su ostvarili ovo pravo.

Ovaj projekat predstavlja važan korak ka unapređenju zdravstvene i socijalne situacije branitelja. Olimpijski bazen Otoka će im pružiti mogućnost za rehabilitaciju i tjelesne aktivnosti u prijatnom okruženju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -