Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoMERHAMET BIHAĆ DOBIO ŠLEPER POMOĆI

MERHAMET BIHAĆ DOBIO ŠLEPER POMOĆI

Regionalni odbor Merhameta Bihać dobio je šleper humanitarne pomoći od Merhametove centrale u Sarajevu, a radi se o prehrambenim paketima i hurmama koji će biti uručeni socijalno ugroženim građanima Unsko-sanskog kantona.

Iz Merhameta Bihać ističu da kao organizaciona jedinica HO Merhamet MDD BiH imaju redovnu podršku od sjedišta u Sarajevu.

-Sve humanitarne akcije koje se realiziraju na području našeg kantona, ne bi bile moguće da nije saradnje sa društveno odgovornim organizacijama, kompanijama, partnerima, donatorima i našom centralnom koja je uvijek tu uz nas – kaže direktor RO Merhamet Bihać Alen Prošić.

Prehrambeni paketi i sredstva za pripremu iftara za Javnu kuhinju “Imaret“ Bihać, osigurani su zahvaljujući sjedištu Merhameta u Sarajevu i partnerskoj humanitarnoj organizaciji iz Sjedinjenih Američkih Država “Helping Hand“, a iz RO Merhameta Bihać dodaju kako još mnogo međunarodnih organizacija žele pomoći u implementaciji njihovih projekata.

Prije svega projekt javne kuhinje, tako da smo prije nekoliko dana imali donaciju od UNDP-a koja se sastojala od frižidera i velikog industrijskog štednjaka koji će nam poslužiti da u narednih mjesec dana ponudimo kvalitetniju hranu i iftare našim korisnicima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -