ZMAJEVI U BRATISLAVI

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra protiv Slovačke, a Zmajevi su prijepodne iskoristili kako bi prošetali Bratislavom.

Utakmica Slovačka – BiH igra se od 20,45 sati u Bratislavi. Ovo će biti peti međusobni susret ovih selekcija, a u dosadašnja četiri bh. tim je bio uspješniji i ostvario je tri pobjede, dok su se Slovaci samo jednom radovali.

Sudije današnje utakmice dolaze iz Italije. Glavni sudija je Marco Di Bello, pomagaće mu Giorgio Peretti i Marco Bresmes, dok je četvrti arbitar Giovanni Ayrold. VAR sudije su Marco Guida i Fabio Maresca.

UEFA je jutros ažurirala spisak igrača koje je selektor Faruk Hadžibegić prijavio za Slovačku u večerašnjem meču kvalifikacija za EURO.

Kapiten Edin Džeko (37), koji nije igrao protiv Islanda zbog povrede leđa, je na spisku i konkurisat će za susret u Bratislavi. Među prijavljenim igračima je i Miroslav Stevanović (32). Stevanović je sa tribina pratio duel u Zenici protiv Islanda, a večeras će imati šansu da zaigra. Ofanzivac Servettea je prijavljen umjesto Jasmina Mešanovića (31).

Spisak igrača koji je prijavljen UEFA-i za utakmicu protiv Slovačke:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konya, Turska), Nikola Vasilj (St. Pauli, Njemačka) i Kenan Pirić (AEK Larnaca, Kipar);

Odbrana: Amar Dedić (Salzburg, Austrija), Jusuf Gazibegović (Sturm, Austrija), Adnan Kovačević (Ferencvaroš, Mađarska), Siniša Saničanin (Partizan, Srbija), Dennis Hadžikadunić (Mallorca, Španija), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United, Engleska), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca, Kipar);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš, Turska), Benjamin Tahirović (Roma, Italija), Rade Krunić (Milan, Italija), Sanjin Prcić (Strasbourg, Francuska), Gojko Cimirot (Standard, Belgija), Amer Gojak (Ferencvaroš, Mađarska), Haris Duljević (Hansa, Njemačka);

Napad: Edin Džeko (Inter, Italija), Ermedin Demirović (Augsburg, Njemačka), Kenan Kodro (Fehervar, Mađarska), Smail Prevljak (Eupen, Belgija), Miroslav Stevanović (Servette) i Nemanja Bilbija (Zrinjski, BiH).