Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHKomšić o dokumentu Predsjedništva BiH za NATO: Drukčije se zove, to je...

Komšić o dokumentu Predsjedništva BiH za NATO: Drukčije se zove, to je tačno

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je na svečanosti uoči Dana Oružanih snaga BiH kazao kako Program reformi, koji će biti upućen u sjedište NATO-a u Briselu nakon formiranja Vijeća ministara BiH, nije pretenciozan i kako u dokumentu nema ništa što je nemoguće ispuniti.

“Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkulira po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO-a u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je tačno”, kazao je Komšić.

Naveo je kako je riječ o programu, planu koji se šalje u Brisel kako bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo (MAP).

“Neko bi da koristi taj dokument za svoje političke obračune. Javnost će imati priliku da vidi dokument, ali nije uredu da on cirkulira po javnosti prije nego što bude poslat u sjedište NATO-a u Briselu”, rekao je Komšić.

Upitan za određivanje pritvora Osmanu Osmanoviću u Srbiji, Komšić je kazao kako je za vrijeme obavljanja njegove dužnosti ambasadora u Beograda bilo teško izdejstvovati da se uhapšene osobe prebace u Bosnu i Hercegovinu.

“Ostaje da se vidi za šta se tereti i ostaje da se vidi da li Srbija ima želju za dobrosusjedskim odnosima. Naša ambasada aktivno radi na tom slučaju”, istakao je Komšić.

Kada je riječ o komentarisanju predizborne kampanje Kolinde Grabar-Kitarović u Bosni i Hercegovini, Komšić je kazao da želi biti suzdržan.

“Predsjednica Grabar-Kitarović očekuje da će biti sličnih poteza u BiH. To što radi je jednostavno miješanje u unutrašnje stvari, ne samo zato što dolazi ovdje, nego zbog svih izjava koje daje”, rekao je Komšić.

Izrazio je nadu da će se to zaustaviti kada bude izabran predsjednik Hrvatske.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -