Pomoć Albaniji: Ambasador Makarević donirao novčana sredstva žrtvama zemljotresa

Širom BiH pa i vani preko naših udruženja skupljaju se sredstva za pomoć žrtvama zemljotresa u Albaniji, ističe Makarević

0
108

Danas je u prostorijama Albanskog kulturnog centra Norveške sa sjedištem u Oslu NJ.E Dr. Nedim Makarević predao značajna novčana sredstva predsjedniku Albanskog kulturnog centra gospodinu Ekrem Hasaniju.

U svom kratkom govoru ambasador Makarević je naglasio prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Albanije, te kako se narodi na Balkanu moraju međusobno pomagati. Danas je pomoć potrebna Albaniji, a prije nekoliko godina, kada su bile velike poplave u BiH, pomoć je bila potrebna nama.

Danas mi pomažemo Albaniji, a uvjereni smo da će nam naši prijatelji u Albaniji pomoći kada nama u BiH to bude potrebno.Ovo su moja privatna sredstva, međutim širom BiH pa i vani preko naših udruženja (zajednica) skupljaju se sredstva za pomoć žrtvama zemljotresa u Albaniji, ističe ambasador Makarević.

Prisutan na skupu je bio i ambasador Sjeverne Makedonije u Norveškoj Nj.E. Serđim Muhamed koji je se na svojoj Facebook stranici zahvalio ambasadoru Makareviću na ovom lijepom gestu opisujući događaj na albanskom i bosanskom jeziku.