Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHJažić kandidat načelnika općine Centar: Formiranje zajedničke koalicije Za nove generacije i...

Jažić kandidat načelnika općine Centar: Formiranje zajedničke koalicije Za nove generacije i Platforme za progres

Tarik Jažić ulazi u izbornu utrku za načelnika općine Centar kao zajednički kandidat pokreta Za nove generacije i Platforme za progres, potvrđeno je za Klix.ba. Jažić je istakao da će biti podržan od strane Općinskog odbora Naroda i pravde, dok se očekuje podrška i drugih stranaka.

Ideja formiranja koalicije bila je ukrupnjavanje stranaka i stvaranje srednjeg puta. “Sada imamo Trojku i njihove oponente, a onda su se male stranke odlučile na ovo. Ići ćemo u smjeru da privučemo i druge manje stranke u KS kako bismo formirali reprezentativno tijelo koje će ponuditi neku novu politiku ne samo na lokalnom nivou već i da spremamo iznenađenja za kantonalni nivo u narednom izbornom ciklusu”, objasnio je Jažić.

Dodao je da će podrška drugih stranaka biti objavljena u narednom periodu. Uz podršku Općinskog odbora Naroda i pravde, očekuje se da se pridruže i druge stranke kako bi jačali zajednički politički utjecaj u općini Centar.

Tarik Jažić predstavlja novi politički poduhvat u općini Centar te će se boriti za položaj načelnika sa podrškom nekoliko stranaka. Njegova kandidatura donosi novu političku dinamiku u toj općini, ali i otvara vrata za promjene na lokalnoj i kantonalnoj razini.

Očekuje se da će izbori za načelnika općine Centar biti oštra utrka, a javnost sa nestrpljenjem iščekuje daljnji razvoj političkih događaja u ovoj općini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -