Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiBiHJasmin Šutković demantuje navode Alena Pilava o prisustvu premijera Nikšića i ministra...

Jasmin Šutković demantuje navode Alena Pilava o prisustvu premijera Nikšića i ministra Konakovića na sjednici KCUS-a

Jasmin Šutković, član Privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS), odlučno je demantovao tvrdnje bivšeg v.d. direktora KCUS-a, Alena Pilava, da su premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, prisustvovali sjednici Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove.

Prema riječima Šutkovića, premijer Nikšić i ministar Konaković nisu bili prisutni na sjednici Upravnog odbora KCUS-a. Šutković je izjavio da je premijer tražio zvanični sastanak s članovima uprave i da je zamolio ministra Konakovića da pruži podršku na tom sastanku. Međutim, nisu se nalazili na zvaničnoj sjednici Upravnog odbora. Šutković je naglasio da tokom sastanka nije bilo razgovora o imenima, niti od strane premijera, niti od strane ministra Konakovića.

Šutković je ponudio i dokaze koji potvrđuju da premijer Nikšić i ministar Konaković nisu prisustvovali sjednici Upravnog odbora KCUS-a. Navodi da je sjednica nastavljena nakon njihovog odlaska i da postoji zapisnik koji to dokumentira.

Također, Šutković je komentarisao i Pilavovu izjavu o potrebi certifikata za direktora KCUS-a, istakavši da Pilav nije uzimao u obzir član 66, stav 6, Zakona o Zdravstvenoj Zaštiti, koji jasno propisuje uvjete koje direktor mora ispunjavati. Ovi uvjeti uključuju certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Šutković je također spomenuo da je jedini kandidat koji je ispunjavao ove uvjete dr. Gavrankapetanović, te da je on jedini kandidat koji može biti generalni direktor KCUS-a.

Na kraju, Šutković je izrazio razočaranje radom bivšeg v.d. direktora Pilava i izrazio zadovoljstvo što je bio jedan od onih koji je spriječio njegov reizbor. Također, naglasio je da nije zadovoljan s radom i timom s kojim je Pilav sarađivao.

Ove izjave Jasmina Šutkovića direktan su odgovor na Pilavove tvrdnje i pružaju jasniju sliku situacije u vezi s prisustvom premijera Nikšića i ministra Konakovića na sjednici Upravnog odbora KCUS-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -