Četvrtak, 22 Februara, 2024
HomeAktuelnoHaos u saobraćaju: Ceste zatvorene do daljnjeg

Haos u saobraćaju: Ceste zatvorene do daljnjeg

Ceste: Prekid saobraćaja u Hrvatskoj

Zbog nevremena od 14:30 sati nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja Hrvatski autoklub.

Hrvatski autoklub (HAK) obavještava da su pojedine prometne linije zatvorene.

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu, izvijestili su u nedjelju iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH.

Državni hidrometerološki zavod (DHMZ) je objavio upozorenja za cijelu zemlju. Na sjevernom Jadranu puše jaka i orkanska bura, dok na splitskom i dubrovačkom području puše jako jugo koje će okrenuti na buru. U unutrašnjosti su objavljena upozorenja zbog snijega.

U Velebitskom kanalu očekuje se vrlo jaka i olujna, mjestimice i orkanska bura. Najjači udari vjetra će iznositi između 75 i 185 km/h. Na Kvarneru se očekuju udari vjetra od 65 do 150 km/h, a u riječkoj regiji će prelaziti 110 km/h.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, Paški most i Krčki most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Na širem području Pule i Labina poziva se vozače na pojačan oprez, zbog stabala na kolniku i granja.

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split; brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar. 

Katamaranska linija 9403 Zadar-

Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel. Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Pročitajte i ovo: Nedim Sladić: Očekujte povratak jačeg snijega

Pratite nas na Facebook akter.ba – Ceste: Prekid saobraćaja u Hrvatsko

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -