Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeAktuelnoHenrik Kristoffersen je osvojio zlatnu medalju u slalomu u Courchevelu

Henrik Kristoffersen je osvojio zlatnu medalju u slalomu u Courchevelu

Kristoffersen je u uzbudljivoj završnici slaloma osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu.

Norvežanin je nevjerojatnom drugom vožnjom slavio ispred konkurencije. Druga  senzacije današnje utrke  je  Grk A.J.-a Ginnis s zaostatkom +0.20 osvojio je srebro, dok je sa zostakom +0.38  bronca pripala sjajnom Italijanu Alexu Vinatzeru.

A.J.-a Ginnis 2. mjesto

U prvoj vožnji  favorit Austrijanac Manuel Feller bio je fantastičan i bio je čak 91 stotinku brži od Kristoffersena, ali je onda lošom vožnjom ostvario tek 21. vrijeme u drugoj vožnji i na kraju završio tek  na sedmome mjestu.

Alex Vinatzer 3. mjesto

Najveću priču dana ispričao je Grk A.J. Ginnis koji je osvojio svjetsko srebro. Nakon prve vožnje je također bio drugi te tako je postavio Grčku na skijašku mapu svijeta. Ginnis je inače Amerikanac koji je zbog brojnih ozljeda i problema tu reprezentaciju napustio prje ti godine  te je preko oca uzeo grčko državljanstvo.

pobjednici

Razoćarani  Manuel Feller u prvoj vožnji bio je fantastičan i bio je čak 91 stotinku brži od Kristoffersena, ali jeu drugoj vožnji ostvario tek 21. vrijeme i završio je na sedmome mjestu.

Emir Lokmić BiH sa zaostatkom +10.90 ostvario je solidan rezultat osvojivši 45. mjesto na svjetskom prvenstvu.

Emir Lokmić BiH

Današnjom utrkom muškog slaloma završeno je svjetsko prevenstvo. Henrik Kristoffersen je osvojio zlatnu medalju. Švicarska je naj uspješnija nacija osvojila je ukupno 7 medalja od toga: 3 zlatne, 3 srebrene i 1 bronzanu.

podijum
Courchevel
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -