Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeVijestiBiHDa li je ugrožen interes Srpske?!

Da li je ugrožen interes Srpske?!

Narodna skupština Republike Srpske sutra će na posebnoj sjednici raspravljati o pitanju zaštite nacionalnog interesa srpskog naroda koje je pokrenuo predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon što su druga dva člana Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović preglasavanjem donijeli zaključak da se pozove Hrvatska da zaustavi gradnju pelješkog mosta dok se ne riješe sva otvorena pitanja pristupa BiH otvorenom moru. Da li je ovim potezom ugrožen interes Republike Srpske?

Da li se gradnjom pelješkog mosta, nedaleko od Neuma ugrožava vitalni nacionalni interes srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, zbog čega je i zakazana posebna sjednica parlamenta Republike Srpske. U SNSD-u smatraju da i ima ugrožavanja srpskog interesa, jer se, kako tvrde, na taj način dovodi u pitanje izgradnja mosta na Savi u Gradišci koji je veoma važan za Republiku Srpsku.

Pelješki most nema nikakve veze sa srpskim nacionalnim interesima, odgovaraju u opoziciji, a pitanje mosta u Gradišci je Dodik trebalo da završi još prije 10 godina.

Vukanović kaže da Dodik ovakve poteze nije povlačio zbog statusa Srba u Hrvatskoj kojima se ugrožavaju osnovna ljudska prava, a sad je gradnja mosta kod Neuma odjednom srpski interes. Pita da li se u Dodikovom potezu krije zaštita nacionalnih interesa ili interesa Dragana Čovića ili čak firmi bliskih SNSD-u kao što je Integral inženjering koja je uključena u gradnju mosta na Savi.

Iz Partije demokratskog progresa poručuju da će za podršku Dodikovom zahtjevu u parlamentu Srpske ispostaviti dodatne zahtjeve.

Dodikov potez je samo jedan u nisu aktivnosti političara, kažu politikolozi,  koji dokazuju sav paradoks političke scene u Bosni i Hercegovini.

Dodiku je potrebna dvotrećinska podrška u Narodnoj skupštini Republike Srpske kako bi osporena odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine bila stavljena van snage.

SourceBN
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -