Pogledajte: Akcija policije “Unikat” (Video)

Upad u laboratoriju skanka i hapšenje dilera

0
108

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenih Sanela Šeranića iz Banjaluke, Danijela Trninića iz Hrvatske Kostajnice, Nenada Dragišića iz Banjaluke i Deana Đajića iz Banjaluke, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, osumnjičeni Šeranić Sanel u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Falsifikovanje isprave, a osumnjičeni Trninić Danijel u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičene osobe su u vremenskom periodu od 2018. do 2019. godine, na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša, napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank. Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni od istih je oduzeto oko 900 stabljika biljke, koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje pomenutih krivičnih djela.

Osumnjičene osobe su uhapšene u okviru zajedničke akcije naziva „Unikat“, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.