Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoUKRAJINA: RUSI POKUŠAVAJU DEPORTIRATI UKRAJINSKU DJECU U OKUPIRANOM ZAPOROŽJU

UKRAJINA: RUSI POKUŠAVAJU DEPORTIRATI UKRAJINSKU DJECU U OKUPIRANOM ZAPOROŽJU

Ruske snage pokušavaju odvojiti djecu od njihovih obitelji u okupiranoj jugoistočnoj Ukrajini kako bi “zastrašili ljude”, ustvrdio je u nedjelju glasnogovornik ukrajinske vojske.

Upozorenje dužnosnika Oleksija Dmitraškivskog na ukrajinskoj nacionalnoj televiziji ponovilo je tvrdnje lokalnih Telegram grupa u Enerhodaru, gradu u okupiranoj regiji Zaporožje.

Korisnici su tamo podijelili neprovjerene izvještaje o djeci koja su deportirana na Krim pod ruskom okupacijom, autobusima nuklearne elektrane Zaporožje.

Međunarodni kazneni sud (ICC) prošlog je mjeseca izdao nalog za uhićenje ruske dužnosnice Marije Lvove-Belove i ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog navodnog deportiranja ukrajinske djece u Rusiju, prakse o kojoj su izvijestili i zapadni mediji.

Ured ukrajinskog predsjednika nedavno je procijenio da ukupan broj ukrajinske djece prisilno odvedene iz svojih domova iznosi najmanje 20.000. Hiljade slučajeva već su pod istragom, rekao je Kijev. U ponedjeljak su vlasti u ukrajinskoj južnoj regiji Herson priopćile da se još 24 djece vratilo kući nakon što su odvedena na ruski teritorij.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -