Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoUkrajina i Rusija razmjenili 220 ratnih zarobljenika

Ukrajina i Rusija razmjenili 220 ratnih zarobljenika

Ruske i ukrajinske vlasti potvrdile su u utorak novu razmjenu zarobljenika prema kojoj je Rusija vratila 90 vojnika koje je Ukrajina zarobila, dok je još 130 ukrajinskih branitelja vraćeno u Kijev.

Većina ljudi koje smo danas oporavili su teško ranjeni. Kako kaže predsednik Volodimir Zelenski, država mora da brine o svakom od njih. Svaki naš heroj mora osjećati da država brine o njemu“, zaključio je Jermak.

Sa svoje strane, rusko Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje u kojem potvrđuje da je Ukrajina oslobodila 90 ruskih ratnih zarobljenika, od kojih su svi “bili u životnoj opasnosti”, prenosi novinska agencija TASS.

Ministarstvo odbrane je uvjerilo da će ruski vojnici biti prebačeni u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju, te ističu da svi “imaju neophodnu medicinsku i psihološku pomoć”.

Rusija i Ukrajina obavile su nekoliko razmjena zarobljenika od izbijanja rata prije više od godinu dana. Obično su ovi procesi slijedili princip proporcije, iako to nije slučaj sa ovom najnovijom razmjenom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -