Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoREAKCIJA IZ SRBIJE O SLANJU ORUŽJA ZA UKRAJINU

REAKCIJA IZ SRBIJE O SLANJU ORUŽJA ZA UKRAJINU

Po ko zna koji put je objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini. Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo-odgovorio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević za Sputnjik na saznanja agencije Rojters da je Srbija prodavala ili namjerava da prodaje oružje Ukrajini.

 Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob, ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike – rekao je Vučević za Sputnjik, inače ruski državni medij.

Ministar kaže i da naša država, naravno, prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim.

 Uvijek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije – rekao je Vučević.

Srbija, jedina evropska zemlja koja je odbila da uvede sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, pristala je da snadbije Kijev oružjem ili je već poslala oružje, navodi se u povjerljivom dokumentu Pentagona, prenosi Rojters.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -