Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoDENIS BEĆIROVIĆ I ROVSHAN MURADOV RAZGOVARALI

DENIS BEĆIROVIĆ I ROVSHAN MURADOV RAZGOVARALI

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa generalnim sekretarom Međunarodnog centra „Nizami Ganjavi“, koji organizuje međunarodni Global Baku Forum, Rovshanom Muradovim.

Muradov je zahvalio Bećiroviću na prijemu i inoformisao ga o aktivnostima Global Baku Foruma na kojem je tokom zadnjih 11 godina učestvovalo više od 100 sadašnjih i bivših šefova država i vlada, nobelovaca i više od 4.000 drugih predstavnika vlada, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Također, uputio je poziv Bećiroviću da učestvuje na narednom Forumu, koji je postao važan međunarodni događaj i pruža priliku istaknutim liderima i misliocima da razgovaraju o tome kako prevazići svjetske izazove.Tokom razgovora sagovornici su naglasili značaj intenziviranja političkih, ekonomskih i kulturnih veza Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

Muradov je istakao da Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“ podržava značaj Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni i put Bosne i Hercegovine da postane punopravni član Evropske unije i NATO-a.

Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“ posvećen je misiji izgradnje razumijevanja dijaloga, međusobnog poštovanja, tolerancije između kultura i naroda za izgradnju funkcionalnih i inkluzivnih društava, prenosi Fena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -