Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoPROTJERNI  IRAČANIN I TURČIN ZBOG PRIJETNJE SIGURNOSNOM SISTEMU

PROTJERNI  IRAČANIN I TURČIN ZBOG PRIJETNJE SIGURNOSNOM SISTEMU

Inspektori Službe za poslove sa strancima kontinuirano u saradnji sa drugim nadležnim organima nastavljaju preduzimati sve neophodne operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno interesantnih lica koji ne poštuju zakonske propise.

Tako je, na lokalitetu grada Sarajeva, pravovremenom i koordiniranom akcijom inspektora za strance, izvršeno lociranje i pronalazak dvije osobe i to državljanina Iraka inicijala S.S. i državljanina Turske inicijala E.C.

 Prema raspoloživim informacijama Službe za poslove sa strancima, radi se o osobama povezanim sa organizovanim kriminalom i predstavljaju prijetnju sigurnosnom sistemu BiH gdje se državljanin Iraka smatra za jednog od organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno balkanskoj ruti i koji je ilegalno ušao u BiH – kažu iz Službe za poslove sa strancima.

Nakon provedenih svih aktivnosti iz nadležnosti Službe, ove osobe su protjerane i udaljene sa zabranom povratka u BiH u periodu od 5 godina.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjednosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH – zaključuju iz Službe za poslove sa strancima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -