Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiBiHMoleban za Srbiju i RS održan u Hramu Svetog Save u Beogradu

Moleban za Srbiju i RS održan u Hramu Svetog Save u Beogradu

U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je održan poseban obred – moleban za Srbiju i Republiku Srpsku, koji se služi u sklopu obilježavanja “svesrpskog sabora”. Moleban je služio patrijarh srpski Porfirije, a prisustvovali su mu visoki državni i politički zvaničnici.

Na svečanosti su bili predsjednici Republike Srpske, Milorad Dodik, i Srbije, Aleksandar Vučić, kao i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović. Također su prisustvovali predsjednici skupština Republike Srpske i Srbije, Nenad Stevandić i Ana Brnabić, premijeri Radovan Višković i Miloš Vučević, ministri u dvije vlade, kao i brojne druge delegacije.

Ovaj moleban ima posebnu simboliku za srpski narod, s obzirom na njegovo bogato religijsko nasljeđe. On je prilika da se zajednički mole za blagostanje Srbije i Republike Srpske, za mir i prosperitet ove dve regije.

Pored molitve za Srbiju i RS, u Hramu Svetog Save se danas održavaju i druge aktivnosti u sklopu “svesrpskog sabora”, među kojima su predavanja, izložbe i kulturni programi. Ova manifestacija okuplja ljude iz različitih dijelova srpskog svijeta i ima cilj promovirati zajedništvo, tradiciju i kulturu srpskog naroda.

Moleban za Srbiju i RS odvija se u Hramu Svetog Save, jednom od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu, koji je poznat i kao simbol srpskog identiteta. Ova impresivna građevina predstavlja važno mjesto ne samo za vjernike, već i za sve informisane posjetioce koji žele upoznati bogatu istoriju i kulturno nasljeđe srpskog naroda.

Beogradsko obilježavanje “svesrpskog sabora” predstavlja važan događaj za Srbiju i Republiku Srpsku, ali i za cijeli srpski narod. Moleban i druge aktivnosti koje se odvijaju u Hramu Svetog Save pružaju priliku za zajedništvo i jačanje veza između ovih dva entiteta.

Nadamo se da će ovaj događaj unijeti mir i blagostanje u Srbiju i Republiku Srpsku i da će srpski narod iz svega ovoga izvući pozitivne poruke i inspiraciju za budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -