Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoIGOR STOJANOVIĆ: FBIH IMA MNOGO BOLJE EKONOMSKE POKAZATELJE

IGOR STOJANOVIĆ: FBIH IMA MNOGO BOLJE EKONOMSKE POKAZATELJE

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović prokomentarisao je ponašanje stranaka sa sjedištem u Banjoj Luci po pitanju imovine.

O državnoj imovini odluke će donositi državne institucije. Ne postoji nikakvo muslimansko ujedinjenje protiv RS‐a ili protiv Hrvata, kako ga Milorad Dodik naziva. Postoji dogovor da se zaštiti državna imovina i oprez da separatističke prijetnje izuzmu nešto što pripada državi BiH i svim njenim građanima.

Da se na kraju nešto državno proda, a da u tome ne odlučuju državni parlament i državne institucije. Nisam Bošnjak musliman. Odbrana imovine o kojoj će odlučivati državni parlament i druge instance vlasti shodno svojim nadležnostima, ostaće i moj prioritet odbrane državne imovine. I svi znamo da je Bosna i Hercegovina konstituisana Dejtonskim sporazumom kontinuitet Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine. Niko ne ugrožava bilo koga zaštitom državne imovine. Zbog ekonomske krize u kojoj se nalazi RS, ne može se trgovati Bosnom i Hercegovinom.

Kvalifikacije gospođe Cvijanović da član Predsjedništva Denis Bećirović treba urediti Federaciju BiH, a ne komentarisati RS, nisu na mjestu. Jer ne želi FBiH trgovati državnom imovinom da bi riješila nagomilane finansijske probleme. Nego RS. FBiH i sa krizom vlasti ima mnogo bolje ekonomske pokazatelje od RS-a i nema potrebu da bilo šta prodaje i zalaže. A spremni smo i na saradnju kako bi cijela BiH bila ekonomski razvijenija. To će nova vlast u FBiH, čim se uspostavi, i pokazati.

Jedan od ključnih problema u našoj zemlji je politička podjela. Umjesto da se usredotočimo na zajedničke ciljeve i interese, previše se vremena i energije troši na obračune i sukobe među političkim liderima. To nije samo neproduktivno, već i štetno za našu zemlju. lako se ovi problemi čine prevelikima za rješavanje, moramo se nadati i raditi na tome da ih prebrodimo. Moramo tražiti liderstvo koje će nas ujediniti i usmjeriti naše napore ka zajedničkim ciljevima, a ne na međusobne sukobe. Svima mora biti jasno da je država i državna imovina neupitna, a saradnja za prevazilaženje problema neminovna. Bez obzira da li ste Srbin, Bošnjak, Hrvat ili Ostali – zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -