Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoDONALD TRUMP: IDUĆE SEDMICE ĆE ME UHAPSITI

DONALD TRUMP: IDUĆE SEDMICE ĆE ME UHAPSITI

Bivši američki predsjednik Donald Trump očekuje da će u utorak biti uhapšen u slučaju koji je pokrenuo ured okružnog tužioca na Manhattanu i pozvao je svoje pristalice na protest, prema objavi na mreži Truth Social.

Glasnogovornik ureda okružnog tužioca odbio je komentirati. Trump je rekao, bez pružanja dokaza, da “nezakonito curenje” informacija iz ureda okružnog tužioca na Manhattanu ukazuje na to da će biti uhapšen. Nije rekao koje će biti optužbe.

    Nezakonito curenje informacija iz korumpiranog i vrlo ispolitiziranog ureda okružnog tužioca na Manhattanu … ukazuje na to da će, bez ikakvog zločina koji se može dokazati … vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država biti uhapšen sljedeći utorak – napisao je Trump.

Ured okružnog tužioca Manhattana Alvina Bragga ranije ove godine počeo je predstavljati dokaze velikoj poroti koja istražuje isplatu od 130.000 dolara Michaela Cohena, Trumpova bivšeg advokata, pornozvijezdi Stormy Daniels u posljednjim danima Trumpove kampanje 2016. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -