Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoCRVENI ALARM U ČETIRI HRVATSKE REGIJE

CRVENI ALARM U ČETIRI HRVATSKE REGIJE

Putevi su mokri ili vlažni od kiše u većem dijelu Hrvatske, a u sjeverozapadnoj regiji pada snijeg.

Zbog susnežice i snijega otežano se vozi na putevima kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Bijeli pokrivač vidljiv je na ulicama Varaždina, Marije Bistrice, Samobora, Zagreba, Čakovca…

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu, održavaju razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u prekidu su slijedeće katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj.

Operativni centar Civilne zaštite jutros je medijima uputio upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku.

Crveno upozorenje na vjetar: u regiji Rijeka naglo će krenuti olujna i orkanska bura, a udari podno Velebita očekuju se između 130 i 160 km/h. Narandžasto upozorenje na vetar u regiji Gospić – olujni udari jugozapadnjaka u okretanju na severoistočnjak. Za Split i Knin najavljuju olujne i orkanske udare bure.

Crveni meteolaram izdat je za gospićku regiju, riječku regiju, Kvarner i kvarnerić te Velebitski kanal.

Narandžasto upozorenje na snijeg i poledicu u regiji Karlovac. Moglo bi napadati do 25 cm snijega, lokalno i do 40 cm u višim prjedelima do kraja dana.

Žuto upozorenje na vjetar: u regijama Osijek, Zagreb, Karlovac očekuju se jaki i olujni udari severoistočnog, ponegdje i sjeverozapadnog vjetra, a u regiji Dubrovnik uveče olujni udari bure.

Žuto upozorenje na snijeg/poledicu: u regijama Osijek, Zagreb, Knin i Rijeka (uglavnom unutrašnjost Istre). Ponegdje se očekuju poledice zbog padanja susnježice i snijega te stvaranje snežnog pokrivača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -