Petak, 12 Aprila, 2024
HomeAktuelnoBIDEN SE PLANIRA OPET KANDIDIRATI ZA PREDSJEDNIKA

BIDEN SE PLANIRA OPET KANDIDIRATI ZA PREDSJEDNIKA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da se planira kandidirati na izborima sljedeće godine, no i da nije spreman još to službeno objaviti.

“Planiram se kandidirati, no nismo spremni to još najaviti”, rekao je u razgovoru za televiziju NBC 80-godišnji američki predsjednik.

Zasad je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore sljedeće godine službeno najavilo petero kandidata.

Kod republikanaca to su bivši predsjednik Donald Trump, bivša veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, “anti-woke” poduzetnik indijskog podrijetla Vivek Ramaswamy i bivši guverner Arkansasa Asa Hutchinson, piše The New York Times.

NYT navodi da se očekuje i kandidatura Rona DeSantisa, smatranog najvećim suparnikom Trumpu, a osim guvernera Floride američki medij navodi i bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea, bivšeg državnog tajnika Mikea Pompea te senatora Tima Scotta.

S demokratske strane svoju je kandidaturu najavila Marianne Williamson, bivša duhovna savjetnica Opre Winfrey koja je u svojoj prošloj kandidaturi 2020. pozvala na osnivanje ministarstva mira i isplatu reparacija za ropstvo.

Reuters je prošle sedmice pisao kako će se na izborima kandidirati i demokrat Robert F. Kennedy mlađi, odvjetnik i skeptik prema cjepivima i američkoj vanjskoj politici, nećak ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -