Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoATIFU DUDAKOVIĆU SU NA SNAZI SLJEDEĆE MJERE ZABRANE

ATIFU DUDAKOVIĆU SU NA SNAZI SLJEDEĆE MJERE ZABRANE

Sud Bosne i Hercegovine jučer je donio rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH od 24.4.2023. za ukidanje izrečenih mjera zabrane i određivanje pritvora prema optuženom Atifu Dudakoviću.

Optuženom Atifu Dudakoviću su na snazi sljedeće mjere zabrane:

-zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja, na način da se optuženom ograničava kretanje na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno zabranjuje putovanje izvan BiH, uz privremeno oduzimanje pasoša, zabranu izdavanja novih putnih isprava i zabranu korištenja lične karte za prelazak preko državne granice;

-zabrana sastajanja sa određenim osobama, na način da se optuženom zabranjuje kontaktiranje (uključujući i telefonski kontakt ili kontaktiranje preko posrednika) ili povezivanje na bilo koji način sa svjedocima navedenim u optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 10.10.2018. godine, uključujući i približavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, te se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim postupkom – saopćeno je iz Suda BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -