Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTeške poplave u Dubrovniku i okolini zbog jake kiše

Teške poplave u Dubrovniku i okolini zbog jake kiše

Ulice preplavljene vodom

Ulice Dubrovnika i okolnih gradova danas su pogođene teškim poplavama uslijed jake kiše koja pada od jutros. Ova situacija uzrokovala je ozbiljne poteškoće u saobraćaju, a u nekim područjima kretanje je potpuno onemogućeno.

Narandžasti meteoalarm

U ovom dijelu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm zbog prognoziranih padavina. Stručnjaci upozoravaju na dodatne probleme ako padavine potraju. Prema informacijama, kiša nije pogodila samo Bosnu i Hercegovinu, već i druga mjesta u regiji.

Apokaliptične scene iz regije

Iz Makarske i Dubrovnika dolaze slike koje podsjećaju na apokalipsu. Vodene bujice prolaze kroz ulice ovih gradova, čineći situaciju izuzetno teškom za građane.

Reakcija gradonačelnika

Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, hitno je obavijestio građane o situaciji. Naglasio je da su sve hitne službe na terenu i upozorio stanovnike da ostanu kod kuće. “Nažalost, ovo nije kraj. Očekujemo dodatne padavine koje će izazvati još veće probleme,” poručio je gradonačelnik.

Savjeti za stanovnike

Franković je apelovao na sugrađane da zaštite svoju imovinu i da se obrate hitnim službama ako im je potrebna pomoć. U ovakvim ekstremnim uslovima, punu kontrolu nad situacijom je teško ostvariti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -