Utorak, 27 Februara, 2024
HomeAktuelnoUnited Grupa prodala telekomunikacijsku infrastrukturu (tornjeve) kompaniji TAWAL

United Grupa prodala telekomunikacijsku infrastrukturu (tornjeve) kompaniji TAWAL

Kompanija koja u Hrvatskoj u vlasništvu ima Telemach, N1 i Novu TV, prodala je svoje telekomunikacijske tornjeve u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji tvrtki TAWAL.

United Grupa BV, telekomunikacijska i medijska tvrtka, a u čijem vlasništvu su Telemach, N1 i Nova TV u Hrvatskoj, postigla je sporazum o prodaji 100 posto udjela svoje jedinice mobilnih telekomunikacijskih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji (izdvojene u kompaniju TowerCo) tvrtki TAWAL, podružnici stc Grupe.

Vrijednost TowerCo, koji danas u vlasništvu ima 4.800 tornjeva, ovom transakcijom procjenjuje se na 1,22 milijarde eura, poručeno je iz United Grupe.

Prodaja mobilnih tornjeva United Grupe slijedi trend odvajanja i monetizacije mobilne telekomunikacijske infrastrukture telekomunikacijskih operatora u Europi i širom svijeta. Transakcija će kompaniji, kako kažu, omogućiti nastavak ulaganja u mobilnu mrežu, uključujući planove za uvođenje oko 2.000 dodatnih lokacija tijekom sljedećih 20 godina.

Ova transakcija predstavlja prvo ulaganje tvrtke TAWAL u europski telekomunikacijski sektor. TAWAL je inače najveći integrirani pružatelj ICT infrastrukture u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike te posjeduje portfelj od više od 16.000 mobilnih tornjeva.

United Grupa u većinskom je vlasništvu međunarodne investicijske tvrtke BC Partners, a Nikos Stathopoulos, predsjednik Europe u BC Partnersu i predsjednik United Grupe, izjavio je ovom prigodom: “Prodaja TowerCo poslovanja United Grupe predstavlja ključnu prekretnicu na putu rasta i širenja United Grupe. To će omogućiti United Grupi fokus na kontinuirano ulaganje u svoje telekomunikacijske i medijske usluge i infrastrukturu.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -