U zemljotresu u Zagrebu poginulo 15-godišnje dijete!

U zemljotresu u Zagrebu poginulo je 15-godišnje dijete, potvrđeno je za Hinu iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

0
35

Dijete je pronađeno u Đorđićevoj 13, a po dolasku hitne pomoći nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je konstatirana njegova smrt. Hrvatski mediji ranije su izvijestili da je preminulo dijete povrijeđeno prilikom otpadanja dijela krova.

Podsjećamo, Zagreb i sjeverozapad Hrvatske jutros u 6:23 pogodio je zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru, nakon čega su uslijedila još dva blaža, a seizmolozi su upozorili da se mogu očekivati nova podrhtavanja tla.

Hrvatski mediji su objavili da su u zemljotresima oštećene brojne zgrade, među njima i katedrala, a materijalna šteta pričinjena je i na automobila koji su bili parkirani u blizini zgrada. Nekoliko osoba je povrijeđeno.

Građani su nakon zemljotresa panično istrčali na ulice, a policija i pripadnici civilne zaštite pozvali su ih da ostanu na otvorenom, da se odmaknu od zgrada i električnih kablova, ali da zbog koronavirusa drže odstojanje jedni od drugih.

Hrvatski mediji javljaju da je u toku hitan sastanak kojem prisustvuju predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar odbrane Damir Krstičević.