Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiBiHU petak počinje gradnja mosta na Savi: Rok za izgradnju 30 mjeseci

U petak počinje gradnja mosta na Savi: Rok za izgradnju 30 mjeseci

Informacije potvrdio direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić

Gradnja mosta na Savi kod Gradiške zvanično bi trebala početi u petak, 11. oktobra, pod budnim okom evropskih zvaničnika koji su već najavili svoj dolazak. 

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić. 

– Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i evropski komesar za transport Violeta Bulc (Bulz). To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano – izjavio je Topić za “Glas Srpske”.

Podsjetimo, Ugovor o izgradnji mosta polovinom jula potpisali su zvaničnici BiH i preduzeća “Hrvatske ceste” sa predstavnicima kompanije “Integral inženjering” iz Laktaša, koja je, u konzorcijumu sa firmama “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb-montaža”, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona eura na tender za realizaciju tog važnog projekta. 

Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao, trebaju biti završeni u roku od 30 mjeseci. 

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -