U novom filmu James Bond vidjet ćemo novog agenta 007

Sljedeće godine, 3. aprila izaći će 25. po redu film o slavnom agentu 007 Jamesu Bondu.

0
70

U posljednjih nekoliko nastavaka uloga markantnog špijuna povjerena je glumcu Danielu Craigu, no ovaj, 25. film navodno će biti posljednji u kojem će glumiti Craig. Spekulira se da će ga zamijeniti Idris Elba ili Cillian Murphy, ali čini se da se veliko iznenađenje priprema u ovom nastavku.

Prema pisanju britanskih medija, izvor blizak produkciji tvrdi da će film početi tako što se Craig odmara od špijunskog posla na Jamajki, ipak, šef M (Ralph Fiennes) zove ga da se vrati na posao kako bi riješio novu globalnu krizu.

Scena koja treba iznenaditi sve jeste ona u kojoj M govori “uđi 007”, a u prostoriju ulazi ona, tamnoputa, prelijepa žena. Riječ je o glumici Lashani Lynch”, priča izvor koji kaže da je James Bond i dalje Bond, ali nije više agent 007 – to je sada Lashana. 

Bonda, navodi izvor dalje, privlači ova ženska agentica te on pokušava svoje standardne trikove zavođenja, no oni ne “pale” kod ove briljantne, mlade žene koja nema nikakvog interesa za Bonda (barem ne na početku).

Da li je ovo način na koji su producenti pokušali uvesti ženskog agenta u priču ostaje da se vidi, no većina tradicionalnih fanova ne želi čuti za ovu priču i ne žele da Bonda tumači žena. Ipak, kako agent 007 može biti bilo ko, možda je ovo način da se “tiho” donese promjena. 

Izvor tvrdi da je Lashana genijalna, te da je cilj napraviti Bonda za moderno doba, koji će se svidjeti mladim generacijama, ali i sačuvati sve ono što očekujemo od jednog 007 filma.