Petak, 23 Februara, 2024
HomeVijestiBiHTučnjava u Istočnom Sarajevu, učestvovao i odbornik DNS-a Aleksandar Sladoje: “Obuzdaj malo...

Tučnjava u Istočnom Sarajevu, učestvovao i odbornik DNS-a Aleksandar Sladoje: “Obuzdaj malo te djevojke, da ih ja ne bih obuzdao”

Morate znati samo jedno, on (Njegoslav Krstić) je meni rekao: “Ja ću samo tebe progoniti da te politički sahranim”, kaže Sladoje

Njegoslav Krstić iz Istočnog Sarajeva javio se redakciji “Avaza” s tvrdnjom da je njegovog sina Đorđa tuklo šest muškaraca a među kojima je bio i Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a u Gradskom vijeću Istočnog Sarajeva. 

Kako je kazao za naš portal, oni su čak i familijarno povezani sa Sladojem. 

“Šta ja imam s njima, obuzdaj ih ti

– Sukob se dogodio nakon prepirke u kafiću. S mojim sinom, u njegovom društvu su bile djevojke. Te djevojke su plesale i neki dečko je prišao i mom sinu rekao: “obuzdaj malo te djevojke da ih ja ne bih obuzdavao” jer je bilo tijesno u kafiću. On mu je odgovorio, “šta ja imam s njima, obuzdaj ih ti” na što mu je on postavio pitanje, “jesi li to ti mangup” – kaže za portal “Avaza” Njegoslav Krstić.

Dalje, ističe da je po izlasku iz kafića, sat vremena nakon tog verbalnog sukoba, na njegovog sina nasrnulo pet-šest muškaraca.

– Među njima je bio i Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a. Tukli su ga nogama, imamo dokaze. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede, zub su mu isto povrijedili. Moj mali nije bio pijan, i spreman je. Jednog je uspio savladati i baciti na zemlju, to je Slobodan Mijović, on je prvi nasrnuo na mog sina Đorđa – priča Krstić.

Dodaje da mu najviše smeta što se jedan odbornik tako ponaša i dopušta sebi da se tuče s maloljetnicima.

Njegoslav Krstić

– Moj sin je prepoznao Aleksandra Sladoju. Danas nas je zvao (Sladoje, op.a.) da se izvinjava. Nemam ja šta s njim pričati – zaključuje svoju priču Njegoslav Krstić.

S druge strane, za naš portal je i Aleksandar Sladoje ispričao svoju verziju sinoćnjih događaja.

– Morate znati samo jedno, on (Njegoslav Krstić, op.a.) je meni u lice rekao: “Ja ću samo tebe progoniti, hoću da te politički sahranim”. Nigdje nije naveo ko ga je tukao, samo je naveo mene a ja sam tu sporedni akter. On je na Facebooku napisao da sam ga u glavu udario, to uopće nije istina – kaže za “Avaz” Sladoje.

Na pitanje, je li tačno da je tukao mladića kaže:

– Bila je opća tuča, učestvovalo je deset ljudi. Ja nisam učestvovao, kada su se oni razišli, vidio sam da su unakazili mog druga. Oni to nigdje ne spominju zato što su se dogovorili da mene progone politički. Ja u životu nisam ukrao feninga. Jutros sam bio u policiji, dao sam izjavu. Rekao sam kako je bilo, ja nisam udario momka u glavu. Oni su samo krenuli da šutaju mog druga, ja sam prišao i momka (Đorđa, op.a.) udario po butinama i razvadio ih. Digao sam ga, zagrlio i rekao nemoj da ga ko dira.

On je pljunuo sestru mog druga koji je započeo tuču

Dodaje da je istina da su se čuli danas.

– Kada je frka u kafani, šta će maloljetnik u kafani. On je pljunuo sestru mog druga koji je započeo tuču. Tu je samo problem što sam ja odbornik. Vidio sam kada mi je drug pao i nisam dao da ga šutaju. To su srednjoškolci, njih je došlo više i neću pustiti da mi druga šutaju. Ja sam svjestan da tu imaju nadzorne kamere, da se to snima – kazao je na kraju Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a u skupštini Istočnog Sarajeva.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -