Tomu Ovacijama za Bjelogrlićevog “Tomu” spuštena zavjesa na ovogodišnji SFF

Ovacijama za Bjelogrlićevog “Tomu” spuštena zavjesa na ovogodišnji SFF

Ovacijama za Bjelogrlićevog “Tomu” spuštena zavjesa na ovogodišnji SFF

Gledao sam film večeras sa vama i svi smo osjetili iste emocije, rekao je Belogrlić

Svjetska premijera filma “Toma” čiju režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić zajedno s Zoranom Lisincem bila je večeras u Metalcu u Sarajevu. Riječ je o filmu posvećenom legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, „pjesniku tuge“ kako su ga zvali.

Ovom projekcijom okončan je 27. Sarajevo Film Festival, a Bjelogrlić i ostatak ekipe se poklonio publici nakon što je “Toma” završio. Publika je ovacijama dočekala glumačku ekipu.

– Gledao sam film večeras sa vama i svi smo osjetili iste emocije – rekao je Bjelogrlić nakon projekcije i dodao da je presretan nakon premijere. 

Prije same premijere prisutnima se obratio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

-Ono što moram prvo reći jeste to da smo u svim ovim proteklim godinama na neki način bili, ja bih rekao ne samo komentarisani, već i optuživani – da svaka suša završava sa SFF-om. Dakle bio je ovo festival znan da ima dosta kišnih dana, pa evo ovog puta smo išli svih 8 dana na našem open airu i zaista mi je drago da večeras vidim ovakav interes za posljednju projekciju na našem festivalu – kazao je Purivatra.

Nakon toga se zahvalio publici.

– Želio bih da vam se zahvalim vama jer mi smo kao organizatori festivala učinili sve da vratimo kino, onoliko koliko možemo publiku u kina, vi ste nam odgovorili i svi zajedno smo vratili život na ulice Sarajeva poslije dugih skoro 20 mjeseci pandemije. Hvala vam svima što ste bili ovoga divnog putovanja – poručio je za kraj Purivatra.

IZVOR: AVAZ