Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoTrodnevni štrajk mlađih doktora u Britaniji

Trodnevni štrajk mlađih doktora u Britaniji

Hiljade mlađih liječnika u Britaniji krenule su u ponedjeljak u trodnevni štrajk koji će poremetiti brigu o pacijentima, prosvjedujući jer neki zarađuju manje po satu od barista.

Ovo je najnoviji štrajk u koji je uključeno osoblje britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS), nakon što su medicinske sestre, bolničari i drugi radnici već zatražili povećanje plaća koje bolje odražava dvoznamenkasti nivo  inflacije.

NHS će dati prioritet hitnoj pomoći  tijekom štrajka jer bi mogli biti ugroženi rutinski pregledi, operacije pa čak i neki hitni tretmani liječenja raka, rekao je medicinski direktor NHS-a Engleske Stephen Powis.

“Ovo će vjerojatno biti najrazorniji niz dana industrijske akcije koji smo vidjeli cijele zime”, rekao je Powis za Times Radio.

“Blisko surađujemo u NHS-u kako bismo bili sigurni da neće biti pogođene usluge hitne pomoći”, rekao je. “Ali bit će to teška tri dana i bit će prilično izazovno”, naglasio je.

Mlađi liječnici u Britaniji su kvalifikovani liječnici, često s nekoliko godina iskustva, koji rade pod vodstvom starijih liječnika i predstavljaju gotovo polovicu medicinske radne snage u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -