vodice Što su cvjetne vodice i zašto ih trebate koristiti?

Što su cvjetne vodice i zašto ih trebate koristiti?

Što su cvjetne vodice i zašto ih trebate koristiti?

Hidrolat rimske kamilice izvrstan je za njegu osjetljive kože sklone alergijama i atopiji, zatim kod rosacee, ekcema, psorijaze, akni, opekotina i crvenila

Hidrolati, često nazivani i cvjetne vodice, nusprodukti su destilacije biljnog materijala pri proizvodnji eteričnih ulja. Za proizvodnju hidrolata, kao i eteričnih ulja, idealno bi bilo koristiti certificirani organski biljni materijal, bez pesticida i raznih hemikalija, a koji se sastoji od jedne botaničke vrste, te čiste, nezagađene vode. Hidrolate u kozmetičke svrhe koristimo kao prirodne tonike, ili kao vodenu fazu u izradi krema, gelova, emulzija i maski.

U kozmetici, najjednostavnija upotreba je nanijeti hidrolat na očišćeno lice, nakon čega nanosimo uljnu mješavinu na kožu još vlažnu od hidrolata – na taj način koži smo dali sve ono što bi joj dala i krema – i vodenu i masnu fazu. Prema potrebi, hidrolatima koje koristimo u kozmetici, možemo dodavati različite komponente: vitamine, biljne ekstrakte i sokove, glicerol.

Odabir hidrolata ovisi o potrebama vaše kože, preporučuje ih se koristiti svakodnevno, možete ih nanositi na lice blazinicom ili u bočicu jednostavno stavite raspršivač za lakše nanošenje na lice i dekolte.

Hidrolat lavande učinkovito njeguje svaki tip kože, pa i onaj najosjetljiviji. Hidratizira suhu kožu lica, pomaže kod akni i prištića, smanjuje upalne procese na koži, osvježava i matira masnu kožu lica, ubrzava regeneraciju kože, posjeduje antiseptičko djelovanje, olakšava razmazivanje kreme za lice, priprema kožu za nanošenje makeup-a.

Hidrolat ruže koristi se za njegu zrele, dehidrirane, stanjene i umorne kože. Izvrstan je ovlaživač i kao takav koristan za njegu svih tipova kože kojima nedostaje vlage. 

Hidrolat rimske kamilice izvrstan je za njegu osjetljive kože sklone alergijama i atopiji, zatim kod rosacee, ekcema, psorijaze, akni, opekotina i crvenila.

IZVOR: AVAZ