Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeCrna HronikaSrbijanski kriminalac izrešetan u Štokholmu pred suprugom i djetetom

Srbijanski kriminalac izrešetan u Štokholmu pred suprugom i djetetom

Njegovo ime se povezivalo prethodnih godina kao ključno u nekoliko opsežnih istraga o švercu droge

U Švedskoj je ubijen Beograđanin Saša Todorović (55) zvani Trta, višestruko osuđivani kriminalac. Todorović je likvidiran u ponedjeljak uvečer u Štokholmu ispred jednog butika.

Kako javljaju švedski mediji, Todorović je upucan u glavu, i to pred ženom i djetetom. Ubice su ga sačekale kada je iz prodavnice krenuo ka kući i zapucali. Todorović je na licu mjesta ostao mrtav.

Policija je privela trojicu osumnjičenih za Todorovićevu likvidaciju. Dvojica su starosti oko 20 godina, a treći ima oko 30 godina i odranije je poznat policiji. On je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pljačke i trgovine drogom. 

I žrtva je dobro poznata švedskoj policiji, pišu tamošnji mediji. Todorović je u Švedskoj odgovarao za desetak krivičnih djela. On se našao iza rešetaka 2015. godine zbog posjedovanja pištolja, a prilikom pretresa stana pronađeno je još oružja. Osuđen je zbog kršenja zakona o oružju i zbog droge. 

Njegovo ime se povezivalo prethodnih godina kao ključno u nekoliko opsežnih istraga o švercu droge. Protiv njega je bila podnesena prijava dok je bio u bijegu 2002., a nakon što je nađen amfetamin u vrijednosti od 65 miliona švedskih kruna. 

Todorovićevi saučesnici su osuđeni na deset godina zatvora, a protiv njega je obustavljen postupak 2012. godine. 

Posljednjih godina bavio se ugostiteljstvom i radio distribuciju povrća zajedno s jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj. Švedska štampa piše da likvidacija Todorovića ima veze sa zločinima, pljačkama i ubistvima većeg broja zločinaca.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -