Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeVijestiBiHSkandalozno: "Bit će još Srebrenica" i kukasti križevi osvanuli na kućama i...

Skandalozno: “Bit će još Srebrenica” i kukasti križevi osvanuli na kućama i automobilima Bošnjaka

Policija je na terenu

Nepoznata osoba, ili više njih, sinoć je na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskoplje ispisala uvredljive grafite. Vlasnici kuća Abid Pokvić i Rasim Pokvić za “Avaz” su kazali kako sinoć ništa nisu čuli te da su uvredljive grafite vidjeli jutros i sve prijavili policiji. 

Na jednom od automobila napisano je “Bit će još Srebrenica”, nacrtani su kukasti križevi, a tu je i prijeteća poruka “Neće ostati balija – Uskoplje”. Slučaj je prijavljen policiji.

– Policijska stanica Gornji Vakuf – Uskoplje zaprimila je prijava od strane M.P., nastanjen u mjestu Krupa, općina Gornji Vakuf- Uskoplje, da su u toku noći sa nedjelje na ponedjeljak na porodičnoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja – naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

Na lice mjesta su odmah izašli policajci i konstatirali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

Sa događajem je upoznat dežurni tužilac koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerovatnije ima obilježja krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju događaja, poduzimaju se odgovarajuće mjere i radnje s ciljem otkrivanja izvršilaca ovog krivičnog djela.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -