Utorak, 18 Juna, 2024
HomeCrna HronikaSaznajemo: Poznat identitet osobe iz Bihaća koja je platila 100.000 KM za...

Saznajemo: Poznat identitet osobe iz Bihaća koja je platila 100.000 KM za ubistvo njegovog brata i bratića

Angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona

Rasim Demirović (55) iz Bihaća, kojeg su danas uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije platio je 100.000 KM za ubistvo brata Bajan i njegovog sina Nevresa, ekskluzivno saznaje “Avaz”. 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen. 

Demirović se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala  i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta. 

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -