Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometBlokada za Stefana Kovača: Kako je NSBiH preduhitrio Srbijance

Blokada za Stefana Kovača: Kako je NSBiH preduhitrio Srbijance

Spriječen slučaj Mijata Gaćinovića

Mladi bh. nogometaš koji igra za srbijanski Čukarički Stefan Kovač dobio je poziv u mladu reprezentaciju Srbije, ali zbog administrativnih problema nema pravo promijeniti nacionalni tim, kao što je to, recimo, uradio Mijat Gaćinović.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Milovanović uvrstio je Kovača na spisak igrača za predstojeće utakmice, ali je previdio činjenicu da je njegov otac u vrijeme kada je Kovač igrao za kadetsku reprezentaciju BiH potpisao ugovor da će njegov sin igrati za BiH.

Taj ugovor je validan.

– Iako je Kovač bio pozvan, on, prema svemu sudeći, neće moći igrati za Srbiju. Problem je nastao pošto niko u Fudbalskom savezu Srbije nije znao da je njegov otac, još dok je bio maloljetan, potpisao ugovor da će nastupati za selekciju BiH i, po svemu sudeći, taj ugovor je još važeći – izjavio je selektor Milovanović.

Stefan Kovač je rođen 14. januara 1999. godine, porijeklom je iz Foče, a prije Čukaričkog igrao je za Crvenu zvezdu.

Nakon ovog slučaja, pitanje je hoće li igrati i za BiH, ali u svakom slučaju fantastičan primjer kako bi i ubuduće trebalo raditi. Mi da vam pravimo igrače, a onda vi da ih kasnije otimate. Malo sutra.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -