Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetSabotaža na željezničkoj pruzi Rostov-na-Donu - Mariupol; Operativac Atesha zapalio relejni ormar

Sabotaža na željezničkoj pruzi Rostov-na-Donu – Mariupol; Operativac Atesha zapalio relejni ormar

Operativac Atesha izvršio je sabotažu na željezničkoj pruzi Rostov-na-Donu – Mariupol, zapalivši relejni ormar u blizini ruskog grada Shakhty. Snimak ovog događaja objavili su partizani, ali datum sabotaže nije naveden.

Rusija je inicirala izgradnju novih željezničkih veza kako bi povezala Rusiju s Krimom i drugim okupiranim područjima u jugoistočnoj Ukrajini. Ova izgradnja ima kao cilj smanjenje ovisnosti ruske vojske o Kerčkom mostu i trajektnom prijelazu koji su se, kako se pokazalo, ranjivi na ukrajinske napade.

Petro Andriushchenko, savjetnik prognanog gradonačelnika Mariupola, izjavio je sredinom juna da je željeznička pruga između Rostova na Donu i okupiranog ukrajinskog grada gotovo završena. Ova pruga je od ključne važnosti jer povezuje Rusiju s ukrajinskom Donjeckom oblasti i aktivno se koristi za prijevoz vojne opreme i osoblja na frontu.

Atesha je objavio snimak svoje sabotaže na Telegramu uz poruku da će broj njihovih sabotaža protiv okupatora svakim danom biti sve veći.

Sabotaža na željezničkoj pruzi Rostov-na-Donu – Mariupol predstavlja još jedan akt otpora protiv okupatora, s ciljem oslabljivanja vojnih kapaciteta i komunikacijskih linija. Situacija na istočnom frontu se nastavlja razvijati, a napetosti između Rusije i Ukrajine ne jenjavaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -