Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiBiHRadovan Paprica i Slavko Ognjenović uhapšeni za zločine na području Foče

Radovan Paprica i Slavko Ognjenović uhapšeni za zločine na području Foče

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Foče, locirali su, identifikovali i uhapsili Radovana Papricu, zv.”Papro”, rođenog 1953. godine u Foči i Slavka Ognjenovića, zv.”Mačak”, rođenog 1965. godine u Foči.

Oni su pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su tokom širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okoline, u svojstvu pripadnika VRS, postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata. Osumnjičeni se terete za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz članka 172.

KZ BiH. Tokom dana, osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH radi na većem broju predmeta koji se odnose na ratne zločine s elementima silovanja i seksualnog zlostavljanja, što su posebno osjetljivi predmeti, za počinjene ratne zločine koji su na žrtve i oštećene osobe, ostavili teške posljedice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sourcetuzlanski
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -