Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeCrna HronikaPostavio bombu na njivu od koje je stradao njegov komšija, osumnjičen za...

Postavio bombu na njivu od koje je stradao njegov komšija, osumnjičen za izazivanje opće opasnosti

U proteklih nekoliko dana ovo je drugi slučaj stradanja od eksplozija postavljenih u njive kako bi se sačuvali usjevi od divljih životinja

Protiv muškarca iz Modriče u čijoj je njivi od eksplozije bombe stradao njegov komšija bit će dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Doboj. 

Utvrđeno je da je osoba inicijala R. R. u svom usjevu kukuruza, u mjestu Dugo Polje kod Modriče, s ciljem zaštite svog usjeva kukuruza od divljih životinja, postavila ručnu bombu, na koju je jučer naišao S. M. te nakon aktiviranja smrtno stradao.

Nezvanično, poginuo je 53-godišnji lovac Savo Marković, koji je nastradao nakon detonacije bombe, koju je u svojoj njivi postavio njegovo komšija Ranko R.

U proteklih nekoliko dana ovo je drugi slučaj stradanja od eksplozija postavljenih u njive kako bi se sačuvali usjevi od divljih životinja.

Iz Civilne zaštite RS su apelirali na građane da, ukoliko imaju ili pronađu minskoeksplozivna sredstva, o tome odmah obavijeste najbližu službu civilne zaštite ili najbližu policijsku stanicu.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -