Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoPOPLAVE, VODOSTAJI UNE I SANE U OPADANJU

POPLAVE, VODOSTAJI UNE I SANE U OPADANJU

Vodostaji Une u Bihaću i Sane u Sanskom Mostu su u opadanju, potvrdio je večeras u 22 pomoćnik direktora Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona Muhamed Pečenković.

– Vodostaj Une u Bihaću jutros je bio 170 cm, a sad je 160, dok je u Sanskom Mostu Sana jutros bila na 405 cm, dok je sad na 365 cm – rekao je Pečenković i dodao:

– Sve pritoke Sane su u opadanju, Una je u opadanju. U Bosanskoj Krupi još su visoki vodostaju, ali u blagom opadanju. Trend je da vodostaji stagniraju u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci.

Dodao je da je i Velika Kladuša proglasila stanje prirodne nesreće.

– Prema preliminarnim podacima općinskih službi civilne zaštite, u Bihaću je poplavljeno 200 objekata, u Bosanskoj Krupi 250, Cazinu deset, Velikoj Kladuši 24 i u Sanskom Mostu 350 objekata. Građani su, dakako, zabrinuti zbog imovine. Zadnje poplave bile su u Unsko-sanskom kantonu, približno iste kao sada, u decembru prošle godine – rekao je naš sagovornik.

Dodaje kako se očekuje da će doći do smirivanja situacije.

– Meteorolozi su najavili da neće biti toliko padavina sutra. Danas tokom dana i večeras padala je kiša sa prekidima što je dobro, jer da pada stalno bio bi haos. Bude, dakle, perioda kad pada i kad ne pada. Večeras pada sitna kiša, tako da nema značajnijeg priliva vode – rekao je Pečenković za Faktor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -