Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometPočela sjednica Izvršnog odbora NS BiH, Zmajevi iščekuju novog selektora

Počela sjednica Izvršnog odbora NS BiH, Zmajevi iščekuju novog selektora

U prostorijama Nogometnog saveza BiH počela je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj će glavno pitanje biti izbor novog selektora.

Na sjednici Izvršnog odbora NS BiH će biti dostavljen i uži izbor jednog ili nekoliko kandidata koje će predložiti komisija za izbor selektora, a kako je Klix.ba i ranije pisao, glavni kandidat za klupu Zmajeva je legendarni Duško Bajević. Također, bit će utvrđeni kriteriji za izbor novog selektora.

Čelnici NS BiH danas će i zvanično završiti saradnju s Robertom Prosinečkim s obzirom na to da je odluka o prekidu saradnje postignuta nakon razmjene mailova čelnika saveza, bit će govora i o radu saveza u protekloj godini, kao i o planiranju aktivnosti u 2020. godini u kojoj naš tim može izboriti historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Novog selektora očekuje tri mjeseca priprema za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a pri tome neće igrati nijedan prijateljski susret. U polufinalu baraža prvo ćemo ugostiti Sjevernu Irsku, a na domaćem terenu bismo igrali i eventualnu finalnu utakmicu protiv pobjednika meča između Irske i Slovačke.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -