Četvrtak, 22 Februara, 2024
HomeAktuelnoSvjetska atrakcija „Perpetuum Jazzile“ slavi 40 godina: Rođendanski koncerti u Sarajevu i...

Svjetska atrakcija „Perpetuum Jazzile“ slavi 40 godina: Rođendanski koncerti u Sarajevu i Zenici

Veliki interes vlada za nastupe u našoj zemlji 12. i 13. februara

Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu „Perpetuum Jazzile“ 2023. posvetit će obilježavanju 40 godina postojanja. U sklopu obilježavanja ovog jubileja nastupit će i u koncertnim dvoranama Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu 12. februara te Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica 13. februara, na kojima će predstaviti nove obrade svjetskih hitova, a punom parom spremaju i studijski album te nekoliko serija nastupa u Evropi.

– Cijela godina bit će u znaku našeg okruglog jubileja. Oživit ćemo sve naše najveće hitove i uvježbavati u isto vrijeme nove pjesme. Uskoro ćemo objaviti i prvi singl s nadolazećeg novog studijskog albuma za koji se nadamo da će zadiviti fanove širom svijeta – naveli su iz „Perpetuuma“.

Grupa je u 40 godina djelovanja imala više od 1.000 nastupa s više od 300 pjevača, 13 albuma, turneje po Evropi, Sjevernoj Americi, Kini…

„Perpetuum Jazzile“ je vokalni (a capella) orkestar koji čini više od 40 vrhunskih pjevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo – dvosatni, fascinantan vatromet birane muzike, vrhunske izvedbe, strasti i emocije! Njihovi koncerti satkani su od svjetskih hitova raznih žanrova.

„Perpetuum Jazzile“ osnovao je Marko Tiran 1983. godine pod imenom „Gaudeamus“. Kasnije su promijenili ime u „Perpetuum Jazzile“. Danas su jedan od najpopularnijih vokalnih orkestara na YouTubeu, čija videa imaju i po više od 90 miliona pregleda.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -