Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoPrva dama Francuske: Iz generacije sam gdje se žene nose kratko

Prva dama Francuske: Iz generacije sam gdje se žene nose kratko

Nisam nikakva ikona, kaže Brižit Makron

Brižit Makron (Brigitte Macron) na francuskoj TV  govorila je o svom životu.

– Nisam nikakva ikona. S druge strane, shvatila sam da nošenjem odjeće pokazujem svijetu šta se radi u Francuskoj. Samim time sebe više vidim kao ambasadoricu. Posvećena sam isticanju francuskog znanja i iskustva kroz odjeću i modne dodatke koje nosim – rekla je u intervjuu.

Njen modni put u ulozi prve dame Francuske nije bio lak.

Gledajući unatrag uvidjela je stilske pogreške o kojima je iskreno progovorila u intervjuu.

Kao prvo navodi dužinu svojih suknji i haljina za koje kažu da su “prekratke”.

– Ja sam iz generacije gdje se ljudi oblače dosta kratko… Odjeću sam produžila jer moram –  priznaje Makron posebno ističući crnu haljinu koju je nosila prilikom posjete NATO-u nazvavši je “greškom”.

Brižit Makron napravila je nekoliko grešaka i to ne skriva, a promijeniti stil odijevanja preko noći nije lak zadatak. Posebno objašnjava kako je teško puštala iz ruku traperice, s obzirom na to da su one bile sastavni dio njene garderobe prije života u Jelisejskoj palači.

– Ranije su moja omiljena odjeća bile traperice popraćene pripijenom jaknom i štiklama. To je bila moja uniforma i tako volim biti odjevena. Napravila sam nekoliko grešaka izlazeći iz aviona u trapericama jednom ili dvaput – rekla je bivša profesorica francuskog.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -