PALESTINAC NA ZAPADNOJ OBALI PREMINUO NAKON ŠTO GA JE IZRAELSKA VOJSKA RANILA

Mladi Palestinac podlegao je teškim povredama koje je zadobio kada su ga izraelske snage ranile tokom vojnog napada u ponedjeljak ujutro u izbjegličkom kampu na okupiranoj Zapadnoj obali,

Izraelske snage su pritvorile trojicu Palestinaca koji su povrijeđeni u izraelskoj pucnjavi u izbjegličkom kampu Aqbet Jaber.

Jihad Yousef Abu al-Asal, predstavnik lokalne vlasti rekao je da je žrtva Slaiman Ayesh, a da njegovo tijelo drži Izrael.

Očevici su ispričali da je zbog racije došlo do sukoba sa Palestincima, te da su izraelske snage koristile bojevu municiju, gumene metke i suzavac. Palestinci su odgovorili paljenjem guma i bacanjem kamenja i staklenih flaša na vozila izraelskih snaga.

Izraelska vojska tek treba da objavi saopštenje u vezi sa racijom.

Odvojeno, palestinska novinska agencija WAFA izvijestila je da su izraelske snage u ponedjeljak izvršile raciju na dom palestinskog novinara Osame al-Isse u izbjegličkom kampu Dheisheh južno od Betlehema u potrazi za njegovim sinom.

Osama al-Issa je rekao da su izraelski vojnici četiri puta upali u njegovu kuću u posljednjih 40 dana kako bi pritvorili njegovog sina i da su mu tokom pretresa oštećene stvari.

Udruženje palestinskih pritvorenika objavilo je da su izraelske snage pritvorile najmanje 30 ljudi na okupiranoj Zapadnoj obali od nedjelje naveče do ponedjeljka ujutro, javlja Anadolija.