Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoPALESTINAC NA ZAPADNOJ OBALI PREMINUO NAKON ŠTO GA JE IZRAELSKA VOJSKA RANILA

PALESTINAC NA ZAPADNOJ OBALI PREMINUO NAKON ŠTO GA JE IZRAELSKA VOJSKA RANILA

Mladi Palestinac podlegao je teškim povredama koje je zadobio kada su ga izraelske snage ranile tokom vojnog napada u ponedjeljak ujutro u izbjegličkom kampu na okupiranoj Zapadnoj obali,

Izraelske snage su pritvorile trojicu Palestinaca koji su povrijeđeni u izraelskoj pucnjavi u izbjegličkom kampu Aqbet Jaber.

Jihad Yousef Abu al-Asal, predstavnik lokalne vlasti rekao je da je žrtva Slaiman Ayesh, a da njegovo tijelo drži Izrael.

Očevici su ispričali da je zbog racije došlo do sukoba sa Palestincima, te da su izraelske snage koristile bojevu municiju, gumene metke i suzavac. Palestinci su odgovorili paljenjem guma i bacanjem kamenja i staklenih flaša na vozila izraelskih snaga.

Izraelska vojska tek treba da objavi saopštenje u vezi sa racijom.

Odvojeno, palestinska novinska agencija WAFA izvijestila je da su izraelske snage u ponedjeljak izvršile raciju na dom palestinskog novinara Osame al-Isse u izbjegličkom kampu Dheisheh južno od Betlehema u potrazi za njegovim sinom.

Osama al-Issa je rekao da su izraelski vojnici četiri puta upali u njegovu kuću u posljednjih 40 dana kako bi pritvorili njegovog sina i da su mu tokom pretresa oštećene stvari.

Udruženje palestinskih pritvorenika objavilo je da su izraelske snage pritvorile najmanje 30 ljudi na okupiranoj Zapadnoj obali od nedjelje naveče do ponedjeljka ujutro, javlja Anadolija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -