Petak, 19 Aprila, 2024
HomeNaslovnaOvo su najgledaniji videozapisi na YouTubu

Ovo su najgledaniji videozapisi na YouTubu

Iako su najgledaniji spotovi u početku bili viralni, sve više su se odnosili na muzičke spotove. Od Bad Romance Lady Gage 2009. svaki video koji je dospio na vrh popisa najgledanijih YouTube videa bio je muzički video. 

Ovo su najgledaniji videozapisu na YouTubeu.

Despacito

Pjesmu “Despacito” po popularnosti ju je prestigao jedan spot: Baby Shark Dance. Dječja pjesma pogledana je više od osam milijardi puta i na putu je da pobijedi Despacito 2022. Pjesma bi se puštala 30,187 godina da se puštala bez prestanka, a vlasnik videa zaradio je 5.2 milijuna USD od videa .

“Despacito” znači “polako” na španjolskom i hit je pjesma koja je postala svjetska senzacija. Postao je senzacija za latino zajednicu i bio je na vrhu ljestvica u 45 različitih zemalja. Čak je prvi put u 100 godina bio na vrhu Billboardove ljestvice 20. Uz takvu popularnost, to bi mogao biti logičan izbor za najpopularniji video na YouTube.

Ples Baby Shark

U četvrtak je popularni video nadmašio još jedan hit Luisa Fonsija, “Despacito”, kao najgledaniji video na YouTube. Pjesma, koja je dobila zamah zahvaljujući viralnom plesnom izazovu. Bio je na vrhu Billboard Hot 100 na 32. mjestu, a dospio je među 40 najboljih na Global 200 i Global Excl. američke top liste.

Međutim, video se još uvijek penje. Dosegnuo je više od 12 milijardi pregleda YouTube. Nadmašio je prethodni video, “Despacito”, koji je bio najgledaniji video na stranici 15 mjeseci. Od 7 ujutro, to je još uvijek najpopularniji video na YouTube. Međutim, ove godine bi mogao nadmašiti “Despacito” za prvo mjesto.

Pooh Shiesty za Back In Blood

Video će izvesti reper Pooh Shiesty na Vevu, vodećoj globalnoj muzičkoj video mreži. Muzički video će biti saradnja između Shiestyja i Lil Durka, a očekuje se da će biti vrhunski YouTubeljestvice korisnika u 2022.

Američku listu predvodi Back in Blood Pooha Shiestya, ft. Lil Durk. U sedmicu dana pregledan je 291 milijuna puta. Ostali muzički spotovi na popisu uključuju Save Your Tears grupe The Weeknd i Pooh Shiesty za Back In Blood. Obje su pjesme došle među 10 najboljih u svojim zemljama.

Brojanje zvijezda

Counting Stars muzički je spot OneRepublica koji je pogledan više od 3.7 milijardi puta. Bend je objavio videospot 2013. u nastojanju da promovira svoj album i ubrzo je postao jedan od njihovih najvećih hitova. U aprilu 2020. video je službeno dosegao 2.9 milijardi pregleda. Režirao ga je James Lees, a sniman je u crkvenoj zgradi.

Video je zauzeo 91. mjesto na popisu najpopularnijih videa godine. Ovaj se popis temelji na nizu kriterija, poput broja pregleda i nesviđanja. Najpopularniji glazbeni video u 2022. imao je gotovo dvije milijarde pregleda. Drugi najpopularniji nemuzički video u 2022. bio je “This Time For Africa”, koji je otpjevala Shakira.

Oblik od Tebe

Najpopularniji video na YouTube je dosegla brojku od 5 milijardi, a to je prilično ogroman broj. Ed Sheeran iza sebe ima mnogo hitova, uključujući “Shape of You”, koji je drugi najgledaniji video. Pjesma je također osvojila nekoliko nagrada uključujući Grammy, Billboard Music Award i NRJ Music Award. Ali zašto je Shape of You toliko popularan?

YouTube korisnici nastavljaju dijeliti i gledati glazbene videozapise, što je potaknulo stvaranje YouTube Glazba, muzika. Do 8. prosinca video ima više od 9 milijardi pregleda, što ga čini jednim od najgledanijih videa na svijetu. Najpopularniji YouTube video zapisi su često muzički spotovi, a oni najgledaniji često su kompilacija muzičkih spotova. Najgledaniji videozapisi također su i najpopularniji – dobar znak za umjetnike.

Psyjev Gangnam stil

Popularni ples i pjesma, “Gangnam Style”, prestigli su Baby Shark Dance kao najpopularniji video na YouTube. Ne čudi što je video postao internetski fenomen. Izuzetno je zarazan, plesan i ima funky ritam koji je pomogao da video postane globalni fenomen. Iako se mnogi još uvijek pitaju zašto je video toliko popularan, to se može pripisati nekoliko čimbenika.

“Gangnam Style” je plesna pjesma korejskog pjevača Psyja. Muzički video evocira slike života više klase, s Psyjem koji repa na korejskom i pleše u elitnom stilu. Naslov je dobio po blistavoj četvrti Gangnam u Seulu punoj potrošača. Psyjevo pravo ime je Park Jai-sang, a jednom su ga poslali u poslovnu školu da stekne diplomu. Od para za školarinu kupio je svoj prvi set muzičkih instrumenata i kasnije diplomirao na Berklee College of Music u Bostonu. Nakon što je stekao slavu u Južnoj Koreji, Psy je na svjetskoj turneji od 2001. godine.

Izvor: Avaz.ba
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -