Utorak, 16 Jula, 2024
HomeAktuelnoOdređen pritvor osumnjičenom Mustafi Vrapcu, ko mu je šef?

Određen pritvor osumnjičenom Mustafi Vrapcu, ko mu je šef?

Osumnjičenom je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi

Sud Bosne i Hercegovine danas je u predmetu Mustafa Vrabac, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 11.1.2023. za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Mustafi Vrapcu, nakon održanog ročišta donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH te je prema osumnjičenom Mustafi Vrapcu određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana hapšenja osumnjičenog, odnosno od 9.1.2023. do 9.2.2023. ili do nove odluke Suda, i to zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH.

Osumnjičenom je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 219. stav 1. Krivičnog Zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH). 

Nakon što je utvrdio postojanje osnovane sumnje, kao općeg razloga za pritvor, Sud je ispitao osnovanost prijedloga Tužilaštva BiH u pogledu postojanja posebnog pritvorskog razloga propisanog u članu 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH, te je u cijelosti našao osnovanim prijedlog Tužilaštva BiH i u konačnici osumnjičenom Mustafi Vrapcu odredio pritvor radi postojanja posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH, odnosno radi postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi isti boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili eventualne saučesnike, odnosno da bi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za ovaj krivični postupak.

Žalba protiv ovog rješenja ne zadržava njegovo izvršenje. 

Istraga će pokazati za koga je i prema čijem nalogu Vrabac radio. 

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -